Novi pokretni ekološki laboratorij (PEL)
Objavljeno: 6 tra, 2022

Tvrtka Dvokut-Ecro već dugi niz godina posjeduje akreditaciju prema zahtjevima norme ISO/IEC 17025:2017 za ispitivanje kvalitete zraka i emisije onečišćujućih tvari u zrak iz nepokretnih izvora u području otpadnih plinova i vanjskog zraka.

Od nedavno se možemo pohvaliti i novim pokretnim ekološkim laboratorijem (PEL) namijenjenim analizi i procjeni stanja okoliša. Laboratorij je opremljen mjernim instrumentima za mjerenje koncentracije različitih plinova u zraku (sumporni dioksid (SO2), dušični oksid (NO), dušični dioksid (NO2), ugljični monoksid (CO), ugljični dioksid (CO2), ozon (O3), metan (CH4), sumporovodik (H2S), benzen, toluen, ksilen). 

Laboratorij se osim za redovita mjerenja i poslovnu aktivnost, koristi i za različite promotivne i edukacijske sadržaje koji su u funkciji zaštite okoliša.

Manifestacija Tjedan u kojem volimo prirodu

Manifestacija Tjedan u kojem volimo prirodu

Naš Laboratorij za floru, faunu i staništa preselio se u utorak i srijedu (19. i 20. ožujka 2024.) u Samobor. Sudjelovali smo na manifestaciji Tjedan u kojem volimo prirodu u Gradskoj knjižnici Samobor – Dječji odjel gdje smo održali radionicu Zavirite u svijet...

SCINERGY ’24.

SCINERGY ’24.

Ove godine sudjelujemo na Scinergy '24. projektu čiji cilj je povezivanje znanstvene i poslovne zajednice u Hrvatskoj. Radi se o pilot projektu Europske komisije, a koji koordinira Svjetska banka u suradnji s  međunarodnim partnerima London Business School i...