europski samit o ciljevima održivog razvoja
Sudjelovanje na europskom samitu o ciljevima održivog razvoja – The European SDG Sumitt (26.-30. 10. 2020.)  
Objavljeno: 28 lis, 2020

Naša direktorica Marta Brkić sudjelovala je svojim izlaganjem na nacionalnom okruglom stolu  na temu Zelene javne nabave, u ponedjeljak 26.10.2020. Okrugli stol je održan u sklopu događanja The European SDG Sumitt (26.-30. 10. 2020.), odnosno Europski samit o ciljevima održivog razvoja,  u organizaciji CSR Europe i mreže nacionalnih partnerskih organizacija, s fokusom na temu Impactful Partnerships to Build Back Better. Drago nam je da smo imali prilike doprinijeti ovom događanju, koje okuplja  lidere održivosti u svim sektorima i industrijama kako bi proširili suradnju na specifičnim izazovima SDG-a.

Europske javne vlasti su veliki potrošači. Uz odabir ekološke robe, usluga i poslova, u isto vrijeme mogu znatno doprinijeti održivoj proizvodnji i potrošnji, odnosno GPP-u (Green Public Procurement).

Hrvatska je usvojila plan za GPP prije 5 godina, no sama implementacija istog plana ide vrlo sporo. Manje od 1% hrvatske javne nabave je ‘zeleno’. Zbog tako niske brojke, Hrvatska je članica Europske unije s najnižom stopom održive nabave u Europi.

Na okruglom stolu možete poslušati našu direktoricu Martu Brkić kako razgovara o ovoj temi. Njeni sugovornici su Mirjana Matešić (direktorica Croatia HBCSD), Julije Domac (savjetnik Predsjednika Republike Hrvatske za održivi razvoj i klimu) i Julija Škoro (Voditeljica marketinga i komunikacije u Holcim Hrvatska). Video cijelog okruglog stola se nalazi na YouTube kanalu CSR Europe – pogledajte ga ispod!

Istraživanje travnjaka u NP Plitvička jezera i širem području Like

Istraživanje travnjaka u NP Plitvička jezera i širem području Like

U razdoblju od 2021. do 2023. godine provodili smo projekt „Istraživanje biljne raznolikosti travnjaka na području Nacionalnog parka Plitvička jezera i šireg područja Like“. Istraživanje je obuhvatilo ukupno 200 ploha na kojima je provedeno šestomjesečno praćenje....