Na splitskom FGAG-u predstavljen je projekt Akcijski plan za zeleni Split (Green City Action Plan-GCAP), u čijoj izradi kao savjetnik sudjeluje i DVOKUT-ECRO.

Grad Split je u listopadu 2020., postao 41. grad koji se priključio programu Zeleni gradovi (Green Cities) Europske banke za obnovu i razvoj (European Bank for Reconstruction and Development – EBRD). U sklopu programa, izraditi će se Akcijski plan za zeleni grad po mjeri grada Splita, kroz koji će se identificirati i prioritizirati niz izazova na području zaštite okoliša. Plan će se pripremiti kroz šest glavnih faza, nakon čije provedbe će se javno prezentirati i dati  Gradskom vijeću Grada Splitu na usvajanje nakon čega će se moći pristupiti realizaciji novih, održivih i zelenih površina.

Podršku gradu Splitu u izradi pružat će savjetnički tima koji čine tim koji čine tvrtke DVOKUT-ECRO d.o.o., ARUP i ARP d.o.o. Izrada Akcijskog plana za zeleni grad (GCAP) financira se iz sredstava TaiwanBusiness – EBRD Technical Cooperation Fund.

Više o samom događaju I projektu: https://bit.ly/2R6uWD9

About Post Author