Član smo “Hrvatskog klastera konkurentnosti sektora elektroenergetskih i proizvodnih strojeva i tehnologija”
Objavljeno: 3 tra, 2017

Društvo DVOKUTECRO d.o.o. postalo je za članom udruge “Hrvatski klaster konkurentnosti sektora elektroenergetskih i proizvodnih strojeva i tehnologija”.

Klasteri konkurentnosti u Republici Hrvatskoj djeluju kao neprofitne organizacije koje okupljaju sve najbolje gospodarstvenike u određenom sektoru – male, srednje i velike poduzetnike, predstavnike regionalne i lokalne samouprave te znanstveno-istraživačke institucije, kako bi se uspostavila sinergija i zajednička suradnja s ciljem jačanja konkurentnosti gospodarskih sektora na nacionalnoj razini. Dionici javnog, privatnog i znanstveno-istraživačkog sektora predstavljaju koncept “triple helix“, koja čini temelj ustroja hrvatskih klastera konkurentnosti. Krajnja učinkovitost klastera određena je kvalitetom uspostavljene komunikacije i suradnje unutar formalne strukture klastera. “Hrvatski klaster konkurentnosti sektora elektroenergetskih i proizvodnih strojeva i tehnologija” je samo jedan od 13 klastera konkurentnosti u Hrvatskoj.

Istraživanje travnjaka u NP Plitvička jezera i širem području Like

Istraživanje travnjaka u NP Plitvička jezera i širem području Like

U razdoblju od 2021. do 2023. godine provodili smo projekt „Istraživanje biljne raznolikosti travnjaka na području Nacionalnog parka Plitvička jezera i šireg područja Like“. Istraživanje je obuhvatilo ukupno 200 ploha na kojima je provedeno šestomjesečno praćenje....