Dodjela zahvalnica sudionicima Europskog tjedna mobilnosti
Objavljeno: 1 lis, 2019

Ponosni smo što smo sudjelovali na eventu Europski tjedan mobilnosti! Ovaj događaj potiče male i velike gradove na uvođenje i promicanje održivih prijevoznih sredstava. Isto tako poziva ljude da iskušaju alternative vožnje automobilom. Povodom sudjelovanja dobili smo i zahvalnicu koju je naša kolegica Ines Geci primila 27.09. na svečanoj dodjeli u Gradskoj skupštini Grada Zagreba.

Što je Europski tjedan mobilnosti?

Europski tjedan mobilnosti održava se svake godine od 16. do 22. rujna. Ova europska inicijativa potiče male i velike gradove na uvođenje i promicanje održivih prijevoznih sredstava i pozivanje ljudi da iskušaju alternative vožnje automobilom.
Na sudjelovanje u Europskom tjednu mobilnosti pozvani su svi gradovi iz i izvan Europe. Njihova online prijava bit će odobrena ako zadovoljavaju barem jedan od sljedećih kriterija:

  • organizirali su aktivnosti u tjednu od 16.-22. rujna, uzimajući u obzir godišnju temu događanja;
  • uveli su barem jednu novu trajnu mjeru kojom se pridonosi prelasku s osobnih automobila na održiva prijevozna sredstva. Mjere uvedene u posljednjih 12 mjeseci također su prihvatljive pod uvjetom da se mjere promiču u tjednu od 16.- 22. rujna;
  • obilježili su Dan bez automobila, poželjno 22. rujna, odvajanjem jednog ili više područja rezerviranog isključivo za pješake, bicikliste i javni prijevoz najmanje jedan cijeli dan (1 sat prije početka i 1 sat nakon završetka radnog vremena).
Istraživanje travnjaka u NP Plitvička jezera i širem području Like

Istraživanje travnjaka u NP Plitvička jezera i širem području Like

U razdoblju od 2021. do 2023. godine provodili smo projekt „Istraživanje biljne raznolikosti travnjaka na području Nacionalnog parka Plitvička jezera i šireg područja Like“. Istraživanje je obuhvatilo ukupno 200 ploha na kojima je provedeno šestomjesečno praćenje....