Izaslanstvo HR PSOR-a na prijemu kod predsjednika Republike
Objavljeno: 15 lip, 2020

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je izaslanstvo Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj (HR PSOR), čiji je član i Dvokut-Ecro d.o.o.

Povod ovom prijemu bio je Svjetski dan zaštite okoliša koji se obilježava svake godine 5. lipnja na godišnjicu održavanja Konferencije Ujedinjenih naroda u Stockholmu (1972.) posvećene okolišu, na kojoj je usvojen Program zaštite okoliša Ujedinjenih naroda (UNEP). Godina 2020. posvećena je sloganu „Vrijeme je za prirodu“.

Predstavnici HR PSOR-a iznijeli su ciljeve svoga djelovanja, a to su: zastupati gospodarske interese u održivom razvoju, podupirati usmjerenja prema održivom razvoju u gospodarskom, političkom, pravnom i društvenom životu i poticati promjene koje će pospješiti prijelaz na održivi razvoj u Hrvatskoj. Dvokut-Ecro d.o.o. je predstavljala direktorica Marta Brkić.

Završena SUO za najveće uzgajalište bijele ribe u Hrvatskoj

Završena SUO za najveće uzgajalište bijele ribe u Hrvatskoj

Dvokut-ECRO izradio je studiju o utjecaju na okoliš, a prošli mjesec završen je postupak procjene utjecaja na okoliš za novo uzgajalište Cromarisa. Uzgajalište je planirano kod otoka Maun u Zadarskoj županiji. Planirani kapacitet je 5.000 t godišnje, što čini ovo...

Istraživanje biljne raznolikosti travnjačkih zajednica za NP Plitvice

Istraživanje biljne raznolikosti travnjačkih zajednica za NP Plitvice

Započeli smo s projektom Istraživanje biljne raznolikosti travnjačkih zajednica, koji provodimo za Nacionalni park Plitvička jezera! Travnjačke površine i travnjačke zajednice čine važnu sastavnicu kopnenih ekosustava, uzevši u obzir njihov biljno geografski, ekološki...