hr psor
Izaslanstvo HR PSOR-a na prijemu kod predsjednika Republike
Objavljeno: 15 lip, 2020

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je izaslanstvo Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj (HR PSOR), čiji je član i Dvokut-Ecro d.o.o.

Povod ovom prijemu bio je Svjetski dan zaštite okoliša koji se obilježava svake godine 5. lipnja na godišnjicu održavanja Konferencije Ujedinjenih naroda u Stockholmu (1972.). Na ovoj konferenciji posvećenoj okolišu je usvojen Program zaštite okoliša Ujedinjenih naroda (UNEP). Godina 2020. posvećena je sloganu „Vrijeme je za prirodu“.

Predstavnici HR PSOR-a iznijeli su ciljeve svoga djelovanja. Glavni ciljevi organizacije su:

  • zastupati gospodarske interese u održivom razvoju,
  • podupirati usmjerenja prema održivom razvoju u gospodarskom,
  • političkom, pravnom i društvenom životu
  • i poticati promjene koje će pospješiti prijelaz na održivi razvoj u Hrvatskoj.

Dvokut-Ecro d.o.o. je predstavljala naša direktorica Marta Brkić.

Kako je nastala HR PSOR organizacija?

Napredni gospodarstvenici Hrvatske povezali su se sredinom 90-ih godina u želji za brzim poslijeratnim oporavkom i razvojem gospodarstva u, tada, mladoj i novostvorenoj državi. Ideja održivog razvoja prepoznata je kao najprikladniji obrazac za ostvarenje takvih ciljeva. Uz podršku nevladine organizacije Društvo za unaprjeđenje kvalitete življenja, 1995. godine održan je inicijativni sastanak kompanija kako bi se osnovao HR PSOR. Ohrabreni suradnjom sa Svjetskim poslovnim savjetom za održivi razvoj, 1997. je službeno osnovan Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj.

Završena SUO za najveće uzgajalište bijele ribe u Hrvatskoj

Završena SUO za najveće uzgajalište bijele ribe u Hrvatskoj

Dvokut-ECRO izradio je studiju o utjecaju na okoliš, a prošli mjesec završen je postupak procjene utjecaja na okoliš za novo uzgajalište Cromarisa. Najveće uzgajalište bijele ribe je planirano kod otoka Maun u Zadarskoj županiji. Planirani kapacitet je 5.000 t...

Istraživanje biljne raznolikosti travnjačkih zajednica za NP Plitvice

Istraživanje biljne raznolikosti travnjačkih zajednica za NP Plitvice

Započeli smo s projektom Istraživanje biljne raznolikosti travnjačkih zajednica, koji provodimo za Nacionalni park Plitvička jezera! Travnjačke površine i travnjačke zajednice čine važnu sastavnicu kopnenih ekosustava, uzevši u obzir njihov biljno geografski, ekološki...