hr psor
Izaslanstvo HR PSOR-a na prijemu kod predsjednika Republike
Objavljeno: 15 lip, 2020

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je izaslanstvo Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj (HR PSOR), čiji je član i Dvokut-Ecro d.o.o.

Povod ovom prijemu bio je Svjetski dan zaštite okoliša koji se obilježava svake godine 5. lipnja na godišnjicu održavanja Konferencije Ujedinjenih naroda u Stockholmu (1972.). Na ovoj konferenciji posvećenoj okolišu je usvojen Program zaštite okoliša Ujedinjenih naroda (UNEP). Godina 2020. posvećena je sloganu „Vrijeme je za prirodu“.

Predstavnici HR PSOR-a iznijeli su ciljeve svoga djelovanja. Glavni ciljevi organizacije su:

  • zastupati gospodarske interese u održivom razvoju,
  • podupirati usmjerenja prema održivom razvoju u gospodarskom,
  • političkom, pravnom i društvenom životu
  • i poticati promjene koje će pospješiti prijelaz na održivi razvoj u Hrvatskoj.

Dvokut-Ecro d.o.o. je predstavljala naša direktorica Marta Brkić.

Kako je nastala HR PSOR organizacija?

Napredni gospodarstvenici Hrvatske povezali su se sredinom 90-ih godina u želji za brzim poslijeratnim oporavkom i razvojem gospodarstva u, tada, mladoj i novostvorenoj državi. Ideja održivog razvoja prepoznata je kao najprikladniji obrazac za ostvarenje takvih ciljeva. Uz podršku nevladine organizacije Društvo za unaprjeđenje kvalitete življenja, 1995. godine održan je inicijativni sastanak kompanija kako bi se osnovao HR PSOR. Ohrabreni suradnjom sa Svjetskim poslovnim savjetom za održivi razvoj, 1997. je službeno osnovan Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj.

Istraživanje travnjaka u NP Plitvička jezera i širem području Like

Istraživanje travnjaka u NP Plitvička jezera i širem području Like

U razdoblju od 2021. do 2023. godine provodili smo projekt „Istraživanje biljne raznolikosti travnjaka na području Nacionalnog parka Plitvička jezera i šireg područja Like“. Istraživanje je obuhvatilo ukupno 200 ploha na kojima je provedeno šestomjesečno praćenje....