Festival znanosti 2017.
I ove godine sudjelujemo na Festivalu znanosti (24.-29. travnja 2017.)!
Objavljeno: 3 tra, 2017

Festival znanosti 2017. se ove godine održava u terminu od 24. do 29. travnja , a glavna tema 15. festivala je VRIJEME i to u svim mogućim aspektima promatranja. Vrijeme je ono što razdvaja uzrok i posljedicu, vrijeme je način kojim priroda priječi da se dogodi sve odjednom, vrijeme je pokretna slika vječnosti (Platon). Vrijeme fizikalno, psihološko, povijesno, meteorološko, astronomsko – kako vam drago.

No, kao i prijašnjih godina Festival se bavi i svim drugim znanstvenim temama koje bi mogle biti zanimljive i poučne široj javnosti. Ove godine je tako i 160 obljetnica rođenja Andrije Mohorovičića (1857-1936.). I ovogodišnji, 15. festival znanosti, održava se pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja RH.

Festival znanosti 2017. se u Hrvatskoj ove godine odvija u 22 grada. U Zagrebu, program će se odvijati na 8 različitih gradskih lokacija. Gradovi u kojima će festival odvijati su:

Mi ćemo biti tamo, dođite i Vi!

Istraživanje travnjaka u NP Plitvička jezera i širem području Like

Istraživanje travnjaka u NP Plitvička jezera i širem području Like

U razdoblju od 2021. do 2023. godine provodili smo projekt „Istraživanje biljne raznolikosti travnjaka na području Nacionalnog parka Plitvička jezera i šireg područja Like“. Istraživanje je obuhvatilo ukupno 200 ploha na kojima je provedeno šestomjesečno praćenje....