Festival znanosti 2017.
I ove godine sudjelujemo na Festivalu znanosti (24.-29. travnja 2017.)!
Objavljeno: 3 tra, 2017

Festival znanosti 2017. se ove godine održava u terminu od 24. do 29. travnja , a glavna tema 15. festivala je VRIJEME i to u svim mogućim aspektima promatranja. Vrijeme je ono što razdvaja uzrok i posljedicu, vrijeme je način kojim priroda priječi da se dogodi sve odjednom, vrijeme je pokretna slika vječnosti (Platon). Vrijeme fizikalno, psihološko, povijesno, meteorološko, astronomsko – kako vam drago.

No, kao i prijašnjih godina Festival se bavi i svim drugim znanstvenim temama koje bi mogle biti zanimljive i poučne široj javnosti. Ove godine je tako i 160 obljetnica rođenja Andrije Mohorovičića (1857-1936.). I ovogodišnji, 15. festival znanosti, održava se pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja RH.

Festival znanosti 2017. se u Hrvatskoj ove godine odvija u 22 grada. U Zagrebu, program će se odvijati na 8 različitih gradskih lokacija. Gradovi u kojima će festival odvijati su:

Mi ćemo biti tamo, dođite i Vi!

Manifestacija Tjedan u kojem volimo prirodu

Manifestacija Tjedan u kojem volimo prirodu

Naš Laboratorij za floru, faunu i staništa preselio se u utorak i srijedu (19. i 20. ožujka 2024.) u Samobor. Sudjelovali smo na manifestaciji Tjedan u kojem volimo prirodu u Gradskoj knjižnici Samobor – Dječji odjel gdje smo održali radionicu Zavirite u svijet...

SCINERGY ’24.

SCINERGY ’24.

Ove godine sudjelujemo na Scinergy '24. projektu čiji cilj je povezivanje znanstvene i poslovne zajednice u Hrvatskoj. Radi se o pilot projektu Europske komisije, a koji koordinira Svjetska banka u suradnji s  međunarodnim partnerima London Business School i...