Povelje o raznolikosti
Ponosni potpisnici Povelje o raznolikosti Hrvatska
Objavljeno: 5 lis, 2017

Jučer smo u Zagrebu sudjelovali u potpisivanju Povelje o raznolikosti zajedno s još tridesetak hrvatskih poduzeća i organizacija. Ovime smo se pridružili brojnim potpisnicama zemalja EU.

Potpisivanje Povelje o raznolikosti je inicirano od strane Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj, čiji smo jedan od osnivača. Potpisivanje obavezuje potpisnike na promicanje raznolikosti i nediskriminacije.

DVOKUT-ECRO se odlučio za potpisivanje Povelje kako bi se i dalje aktivno zalagao za podizanje kulture poslovanja i razmjenu znanja s drugim organizacijama kao i za doprinos zajednici.

Povelja o raznolikosti je još jedan certifikat kvalitete naše tvrtke, Dvokut-ECRO d.o.o.

Što je Povelja o raznolikosti?

Povelja o raznolikosti je dokument kojeg individualno izrađuje svaka zemlja, a tekst Povelje o raznolikosti potpisuju razne organizacije čime se obvezuju na provođenje politike raznolikosti i nediskriminacije u svojim radnim sredinama i poslovnom okruženju. Potpisnik Povelje prihvaća javno podržavati, štititi i razvijati raznolikost u svojoj organizaciji i svom lancu vrijednosti. Povelju mogu kompanije svih veličina, nevladine organizacije, javne ustanove, poslovna udruženja, akademske institucije itd. Ona potiče potpisnike da implementiraju i osnaže svoju posvećenost upravljanju raznolikošću i izvan pravno propisanih okvira.

Studije su pokazale kako organizacije koje prepoznaju potencijal koji proizlazi iz raznolikosti radne snage imaju brojne konkurentske i reputacijske prednosti.

Više o povelji o raznolikosti pročitajte na službenim stranicama Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj.

Istraživanje travnjaka u NP Plitvička jezera i širem području Like

Istraživanje travnjaka u NP Plitvička jezera i širem području Like

U razdoblju od 2021. do 2023. godine provodili smo projekt „Istraživanje biljne raznolikosti travnjaka na području Nacionalnog parka Plitvička jezera i šireg područja Like“. Istraživanje je obuhvatilo ukupno 200 ploha na kojima je provedeno šestomjesečno praćenje....