Program LIFE - odgovor na okolišne i klimatske izazove
Sudjelovanje na konferenciji “Program LIFE – odgovor na okolišne i klimatske izazove”
Objavljeno: 5 velj, 2018

Naše kolegice Najla Baković i Vesna Žarak sudjelovale su na konferenciji Program LIFE – odgovor na okolišne i klimatske izazove. Konferencija se održala u Zagrebu, 2.2.2018., u Velikoj dvorani Hrvatske obrtničke komore. Organiziralo ju je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike.

Na konferenciji su predstavljeni uspješni projekti Programa LIFE iz drugih zemalja Europske unije.

Cilj konferencije je predstavljanje Programa LIFE kroz prezentaciju uspješnih LIFE projekata iz drugih zemalja Europske unije. Konferencija će doprinijeti širenju informacija o dobrim primjerima primjene rezultata i znanja u europsko i nacionalno zakonodavstvo, sinergiji između Programa LIFE i drugih EU fondova i programa te o tržišno orijentiranim projektima koji poboljšavaju stanje okoliša i ujedno doprinose ekonomskom rastu.

Konferencija Program LIFE – odgovor na okolišne i klimatske izazove je bila namijenjena širokom spektru sudionika iz svih sektora koji su bili zainteresirani za prijavu projekata na Program LIFE, koji provode LIFE projekt te onima koji su zainteresirani koristiti ili implementirati rezultate LIFE projekata. Europska komisija kroz Program LIFE želi potaknuti suradnju između privatnog i javnog sektora, razmjenu iskustava i primjenu rezultata i znanja u svim državama Europske unije. Zato je cilj konferencije bio je stvoriti priliku za razvoj suradnje između poduzetnika, predstavnika institucija i nevladinih organizacija.

Europska unija kroz Program LIFE već 25 godina daje podršku različitim sektorima kroz sufinanciranje više od  4500 projekata. LIFE projektima želi se osigurati razvoj i provedba inovativnih rješenja i najbolje prakse u zaštiti okoliša, klime i prirode.

Više o događaju možete pročitati ovdje.

Manifestacija Tjedan u kojem volimo prirodu

Manifestacija Tjedan u kojem volimo prirodu

Naš Laboratorij za floru, faunu i staništa preselio se u utorak i srijedu (19. i 20. ožujka 2024.) u Samobor. Sudjelovali smo na manifestaciji Tjedan u kojem volimo prirodu u Gradskoj knjižnici Samobor – Dječji odjel gdje smo održali radionicu Zavirite u svijet...

SCINERGY ’24.

SCINERGY ’24.

Ove godine sudjelujemo na Scinergy '24. projektu čiji cilj je povezivanje znanstvene i poslovne zajednice u Hrvatskoj. Radi se o pilot projektu Europske komisije, a koji koordinira Svjetska banka u suradnji s  međunarodnim partnerima London Business School i...