Program LIFE - odgovor na okolišne i klimatske izazove
Sudjelovanje na konferenciji “Program LIFE – odgovor na okolišne i klimatske izazove”
Objavljeno: 5 velj, 2018

Naše kolegice Najla Baković i Vesna Žarak sudjelovale su na konferenciji Program LIFE – odgovor na okolišne i klimatske izazove. Konferencija se održala u Zagrebu, 2.2.2018., u Velikoj dvorani Hrvatske obrtničke komore. Organiziralo ju je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike.

Na konferenciji su predstavljeni uspješni projekti Programa LIFE iz drugih zemalja Europske unije.

Cilj konferencije je predstavljanje Programa LIFE kroz prezentaciju uspješnih LIFE projekata iz drugih zemalja Europske unije. Konferencija će doprinijeti širenju informacija o dobrim primjerima primjene rezultata i znanja u europsko i nacionalno zakonodavstvo, sinergiji između Programa LIFE i drugih EU fondova i programa te o tržišno orijentiranim projektima koji poboljšavaju stanje okoliša i ujedno doprinose ekonomskom rastu.

Konferencija Program LIFE – odgovor na okolišne i klimatske izazove je bila namijenjena širokom spektru sudionika iz svih sektora koji su bili zainteresirani za prijavu projekata na Program LIFE, koji provode LIFE projekt te onima koji su zainteresirani koristiti ili implementirati rezultate LIFE projekata. Europska komisija kroz Program LIFE želi potaknuti suradnju između privatnog i javnog sektora, razmjenu iskustava i primjenu rezultata i znanja u svim državama Europske unije. Zato je cilj konferencije bio je stvoriti priliku za razvoj suradnje između poduzetnika, predstavnika institucija i nevladinih organizacija.

Europska unija kroz Program LIFE već 25 godina daje podršku različitim sektorima kroz sufinanciranje više od  4500 projekata. LIFE projektima želi se osigurati razvoj i provedba inovativnih rješenja i najbolje prakse u zaštiti okoliša, klime i prirode.

Više o događaju možete pročitati ovdje.

Istraživanje travnjaka u NP Plitvička jezera i širem području Like

Istraživanje travnjaka u NP Plitvička jezera i širem području Like

U razdoblju od 2021. do 2023. godine provodili smo projekt „Istraživanje biljne raznolikosti travnjaka na području Nacionalnog parka Plitvička jezera i šireg područja Like“. Istraživanje je obuhvatilo ukupno 200 ploha na kojima je provedeno šestomjesečno praćenje....