Sudjelovanje na radionicama Istraživači 21. stoljeća
Objavljeno: 8 stu, 2022

U sklopu Skupa speleologa Hrvatske u Osnovnoj školi Milana Langa (Bregana) 4. studenog 2022. održana je manifestacija „Istraživači 21. stoljeća“ namijenjena učenicima, ali i  nastavnicima te širem građanstvu. Održano je ukupno šesnaest radionica vezanih uz različita STEM područja. Na radionicama je sudjelovalo preko 500 učenika i učitelja.

Naša tvrtka sudjelovala je s radionicom „Mikroorganizmi u špiljama“. Pokazali smo djeci kako izgledaju špiljski mikroorganizmi putem mikroskopa, opremu koja se koristi u mikrobiološkom laboratoriju te na koji način mikroorganizmi čiste naš okoliš. Bilo je tu mjesta i za maštu kada smo pričali o svjetlucavim bakterijskim kolonijama u špiljama koje nalikuju na zlato i srebro. Ulaganje u obrazovanje djece predstavlja najbolji zalog za zdraviju budućnost našeg planeta, a najljepša nagrada na radionici bila su nam radoznala dječja lica.

Sudjelovali smo i na Skupu speleologa u Samoboru (od 4. do 6. studenog 2022.) na kojem su prezentirane novosti iz istraživanja špilja u Hrvatskoj i regiji među kojima se mogu istaknuti istraživanja najvećih špiljskih sustava u Hrvatskoj, speleološke i biospeleološke ekspedicije, nove metode u speleologiji te najnovije publikacije.

Manifestacija Tjedan u kojem volimo prirodu

Manifestacija Tjedan u kojem volimo prirodu

Naš Laboratorij za floru, faunu i staništa preselio se u utorak i srijedu (19. i 20. ožujka 2024.) u Samobor. Sudjelovali smo na manifestaciji Tjedan u kojem volimo prirodu u Gradskoj knjižnici Samobor – Dječji odjel gdje smo održali radionicu Zavirite u svijet...

SCINERGY ’24.

SCINERGY ’24.

Ove godine sudjelujemo na Scinergy '24. projektu čiji cilj je povezivanje znanstvene i poslovne zajednice u Hrvatskoj. Radi se o pilot projektu Europske komisije, a koji koordinira Svjetska banka u suradnji s  međunarodnim partnerima London Business School i...