indeks DOP 2019
Dodjela nagrade Indeks DOP-a 2019
Objavljeno: 27 stu, 2019

Indeks DOP-a 2019. nam je jubilarna, peta ovakva nagrada!

Iako nam je ovo već peta nagrada, možemo reći i jubilarna, nije nam ni u kojem slučaju manje važna. Štoviše dokaz je kako su naše poslovno opredjeljenje i rad prepoznati i dalje.

Ovaj Indeks DOP-a 2019. je i poseban, jer smo prvi put nagrađeni u kategoriji društveno odgovorni odnosi sa zajednicom!

Nagrada je priznanje upravi koja usmjerava i diktira kulturu poduzeća te svim zaposlenicima koji podržavaju takvu kulturu. Zaposlenici i vlastitim ponašanjem unaprjeđuju kvalitetu Dvokuta.

Zahvaljujemo svim suradnicima, stručnoj komisiji za dodjelu nagrade koja je prepoznala naš rad te i svim drugim poduzećima koja su sudjelovala u ispunjavanju Upitnika Indeksa DOP-a jer postojanje veće i zdrave konkurencije čini i nas boljim i izvrsnijim!

„Svi dobitnici Indeksa DOP-a ističu se ugradnjom društveno odgovornih praksi u svoje poslovanje te integracijom ciljeva održivosti u svoje poslovne strategije. Svi nagrađeni svojim izvrsnim primjerima u poslovnoj odgovornosti. Ali i izgradnji odnosa s dionicima, razvoju napredne radne okoline, posebnom brigom za okoliš. Kompanije i društva su nagrađena i zalaganjem za ljudska prava potvrđuju da je odgovornost danas nedjeljivi dio njihovog liderstva. Jačanje svijesti o važnosti ulaganja u odgovorne prakse i predanosti Uprava održivom razvoju dokazuje stalni visoki interes među hrvatskim poduzećima, kojih je preko stotinu sudjelovalo u Indeksu DOP- a u ovoj godini. Uz to, stalno se povećava kvaliteta rezultata Indeksa DOP-a u svi ispitivanim kategorijama. Nadamo se da će se ovi pozitivni trendovi nastaviti i narednih godina, s posebnim naglaskom na provedbu Ciljeva održivog razvoja.” izjavila je Mirjana Matešić, ravnateljica HR PSOR-a.

Izvor: HR PSOR
Autor: Dražen Lapić

Istraživanje travnjaka u NP Plitvička jezera i širem području Like

Istraživanje travnjaka u NP Plitvička jezera i širem području Like

U razdoblju od 2021. do 2023. godine provodili smo projekt „Istraživanje biljne raznolikosti travnjaka na području Nacionalnog parka Plitvička jezera i šireg područja Like“. Istraživanje je obuhvatilo ukupno 200 ploha na kojima je provedeno šestomjesečno praćenje....