Europski tjedan mobilnosti
Europski tjedan mobilnosti
Objavljeno: 21 ruj, 2016

Sedmu godinu zaredom smo ponosni sudionik događaja Europski tjedan mobilnosti 2016.(16.-22. rujna).

Event će se održati u dvorištu Tehničkog muzeja “Nikola Tesla” u Zagrebu. Posjetitelji mogu razgledati naš Pokretni ekološki laboratorij (PEL) i upoznati se s pitanjima zaštite kvalitete zraka kroz predavanje Ispitivanje kvalitete zraka Pokretnim ekološkim laboratorijem (PEL) i prezentacijska mjerenja koja održavaju stručnjaci DVOKUT-ECRO d.o.o.

Lokalne vlasti potiču se na organiziranje aktivnosti podizanja svijesti o određenim temama te uvođenje trajnih mjera koje će poboljšati održivost prometa u gradovima. Europski tjedan mobilnosti 2016. nudi i priliku za okupljanje lokalnih dionika i raspravu o različitim aspektima mobilnosti i kakvoće zraka, pronalaženje inovativnih rješenja za smanjenje upotrebe automobila i emisija, testiranje novih tehnologija i planiranje mjera.

Ovaj događaj pruža priliku za razmišljanje o stvarnoj namjeni naših gradskih ulica i razmatranje konkretnih rješenja za izazove kao što su onečišćenje zraka i zagađenje bukom, prometna zagušenost, prometne nesreće i zdravstveni problemi.

Isto tako, Europski tjedan mobilnosti omogućuje pokretanje širokog raspona aktivnosti te nudi platformu lokalnim vlastima, organizacijama i udrugama za:

• Promicanje inicijativa za održivu urbanu mobilnost.
• Podizanje svijesti o šteti koju sadašnji trendovi urbane mobilnosti nanose okolišu i kvaliteti
života.
• Uspostavu partnerstava s lokalnim dionicima.
• Sudjelovanje u europskoj kampanji s drugim gradovima uz zajednički cilj i identitet.
• Isticanje posvećenosti lokalnih vlasti politikama održivog urbanog prometa.
• Uvođenje novih politika i trajnih mjera.

Više o eventu pročitajte na službenoj stranici Europske unije.

Manifestacija Tjedan u kojem volimo prirodu

Manifestacija Tjedan u kojem volimo prirodu

Naš Laboratorij za floru, faunu i staništa preselio se u utorak i srijedu (19. i 20. ožujka 2024.) u Samobor. Sudjelovali smo na manifestaciji Tjedan u kojem volimo prirodu u Gradskoj knjižnici Samobor – Dječji odjel gdje smo održali radionicu Zavirite u svijet...

SCINERGY ’24.

SCINERGY ’24.

Ove godine sudjelujemo na Scinergy '24. projektu čiji cilj je povezivanje znanstvene i poslovne zajednice u Hrvatskoj. Radi se o pilot projektu Europske komisije, a koji koordinira Svjetska banka u suradnji s  međunarodnim partnerima London Business School i...