mapiranje odgovornih poslovnih praksi
Mapiranje odgovornih poslovnih praksi prema djeci u Hrvatskoj
Objavljeno: 26 stu, 2020

DVOKUT-ECRO je tijekom ove godine bio uključen u projekt Mapiranje odgovornih poslovnih praksi prema djeci u Hrvatskoj. Projekt je bio u organizaciji UNICEF-a, Savjetodavnog odbora za dječja prava i društveno odgovorno poslovanje, a u izvedbi studenata i studentica Ekonomskog fakulteta pod vodstvom prof. dr. sc. Mislava Ante Omazića. U projektu je sudjelovalo stotinjak studenata koji su obradili studije slučajeva 14 hrvatskih poduzeća. Budući da aktivno radimo na promicanju načela društveno odgovornog i održivog poslovanja, rado smo se uključili u ovo mapiranje odgovornih poslovnih praksi.

Mapiranje odgovornih praksi provodilo se u razdoblju od prosinca 2019. do veljače 2020. godine. Sve prikazane prakse vezane su uz omogućavanje fleksibilnog radnog vremena i mjesta rada bile na snazi prije pandemije COVID-19.

Rezultat ovog hvalevrijednog projekta je publikacija Primjeri poslovnih praksi odgovornih prema djeci – Sažetak studija slučaja. U ovu je studiju uključena i dobra poslovna praksa Dvokuta – konkretno poslovna praksa koja je u skladu s načelom koji se odnosi na obvezu poduzeća da osiguraju dostojan rad mladim radnicima, roditeljima i skrbnicima. Posebno je  izdvojen i naš primjer poslovne prakse u odnosu prema djeci za vrijeme pandemije koronavirusa. Sažetak studija slučaja je ujedno predstavljen na online konferenciji održanoj na Međunarodni dan djeteta 20.11.2020.

Sažetak studija slučaja možete pogledati ovdje.

Završena SUO za najveće uzgajalište bijele ribe u Hrvatskoj

Završena SUO za najveće uzgajalište bijele ribe u Hrvatskoj

Dvokut-ECRO izradio je studiju o utjecaju na okoliš, a prošli mjesec završen je postupak procjene utjecaja na okoliš za novo uzgajalište Cromarisa. Najveće uzgajalište bijele ribe je planirano kod otoka Maun u Zadarskoj županiji. Planirani kapacitet je 5.000 t...

Istraživanje biljne raznolikosti travnjačkih zajednica za NP Plitvice

Istraživanje biljne raznolikosti travnjačkih zajednica za NP Plitvice

Započeli smo s projektom Istraživanje biljne raznolikosti travnjačkih zajednica, koji provodimo za Nacionalni park Plitvička jezera! Travnjačke površine i travnjačke zajednice čine važnu sastavnicu kopnenih ekosustava, uzevši u obzir njihov biljno geografski, ekološki...