mapiranje odgovornih poslovnih praksi
Mapiranje odgovornih poslovnih praksi prema djeci u Hrvatskoj
Objavljeno: 26 stu, 2020

DVOKUT-ECRO je tijekom ove godine bio uključen u projekt Mapiranje odgovornih poslovnih praksi prema djeci u Hrvatskoj. Projekt je bio u organizaciji UNICEF-a, Savjetodavnog odbora za dječja prava i društveno odgovorno poslovanje, a u izvedbi studenata i studentica Ekonomskog fakulteta pod vodstvom prof. dr. sc. Mislava Ante Omazića. U projektu je sudjelovalo stotinjak studenata koji su obradili studije slučajeva 14 hrvatskih poduzeća. Budući da aktivno radimo na promicanju načela društveno odgovornog i održivog poslovanja, rado smo se uključili u ovo mapiranje odgovornih poslovnih praksi.

Mapiranje odgovornih praksi provodilo se u razdoblju od prosinca 2019. do veljače 2020. godine. Sve prikazane prakse vezane su uz omogućavanje fleksibilnog radnog vremena i mjesta rada bile na snazi prije pandemije COVID-19.

Rezultat ovog hvalevrijednog projekta je publikacija Primjeri poslovnih praksi odgovornih prema djeci – Sažetak studija slučaja. U ovu je studiju uključena i dobra poslovna praksa Dvokuta – konkretno poslovna praksa koja je u skladu s načelom koji se odnosi na obvezu poduzeća da osiguraju dostojan rad mladim radnicima, roditeljima i skrbnicima. Posebno je  izdvojen i naš primjer poslovne prakse u odnosu prema djeci za vrijeme pandemije koronavirusa. Sažetak studija slučaja je ujedno predstavljen na online konferenciji održanoj na Međunarodni dan djeteta 20.11.2020.

Sažetak studija slučaja možete pogledati ovdje.

Istraživanje travnjaka u NP Plitvička jezera i širem području Like

Istraživanje travnjaka u NP Plitvička jezera i širem području Like

U razdoblju od 2021. do 2023. godine provodili smo projekt „Istraživanje biljne raznolikosti travnjaka na području Nacionalnog parka Plitvička jezera i šireg područja Like“. Istraživanje je obuhvatilo ukupno 200 ploha na kojima je provedeno šestomjesečno praćenje....