Održana prezentacija na temu Izvještavanja o održivosti
Objavljeno: 1 velj, 2023

Sudjelovali smo u 3. po redu raspravu o EFRAG-ovim smjernicama za izradu izvještaja o korporativnoj održivosti, za tematsko područje: Okoliš, koja se održala 31. siječnja 2023. u organizaciji HRPSOR-a. Izvještavanje o održivosti je nadolazeća regulatorna obveza velikih tvrtki, a kvalitetna rasprava  između stručne javnosti i nadležnih tijela je nužna kako bi facilitirali uvođenje ove obveze i olakšali procedure budućim obveznicima i uključenim stranama. Kao stručnjaci u području zaštite okoliša zadovoljstvo nam je ne samo da možemo dati doprinos ovom procesu, nego i biti među onima koji predvode samu raspravu.

Tako je naš stručnjak Igor Anić  održao prezentaciju o zahtjevima iz pet sastavnica tematskog područja – Klimatske promjene, Zagađenje, Voda i morski resursi, Bioraznolikost i ekosustavi te Korištenje resursa i kružno gospodarstvo. Na raspravi je bilo riječ o zakonodavnom okviru, potrebnim poslovnim analizama te je dan poseban osvrt na izazove s kojima se susreću poduzeća kao budući obveznici u prikupljanju relevantnih podataka.

Istraživanje travnjaka u NP Plitvička jezera i širem području Like

Istraživanje travnjaka u NP Plitvička jezera i širem području Like

U razdoblju od 2021. do 2023. godine provodili smo projekt „Istraživanje biljne raznolikosti travnjaka na području Nacionalnog parka Plitvička jezera i šireg područja Like“. Istraživanje je obuhvatilo ukupno 200 ploha na kojima je provedeno šestomjesečno praćenje....