Zelene oznake za zelene gradove
Skup “Zelene oznake za zelene gradove”
Objavljeno: 9 svi, 2018

7. svibnja 2018. godine, održan je skup za promicanje eko-oznaka „Zelene oznake za zelene gradove“. Skup je održan u okviru događanja EU Green Week, 21.-25. svibnja 2018. („Zeleni gradovi za zeleniju budućnost“ ) u HGK, Zagreb.

Na skupu Zelene oznake za zelene gradove je sudjelovala naša kolegica Daniela Klaić Jančijev, koja je tom prigodom održala prezentaciju projekta provedenog tijekom 2017. godine za Ministarstvo zaštite okoliša i energetike pod naslovom „Informativna kampanja za znak EU Ecolabel u Republici Hrvatskoj“.

Projekt je uključivao provedbu PR kampanje za razne medije, otvaranje Facebook stranice i oglase na Google tražilici. Naglasak kampanje je bio na dionicima u turističkom sektoru te promocija turističkih usluga kroz eko-oznaku EU Ecolabel.

Svrha eko-oznaka je pružiti potrošačima informaciju kako određeni proizvod udovoljava visokim standardima zaštite okoliša, odnosno informaciju da proizvođač navedenog proizvoda prilikom proizvodnje takvog proizvoda, poštuje visoke standarde zaštite okoliša koje su iznad propisanih zakonodavnim okvirom.

Eko-oznake su važan instrument kojim se dodatno promiču međunarodne politike održive proizvodnje i potrošnje. One imaju za cilj smanjiti negativan učinak proizvodnje i potrošnje na okoliš, zdravlje, klimu i prirodna dobra. Eko-oznakama se dodatno promiče društveno odgovorno poslovanje i održivi način života.  Proizvodi koji nose eko-oznake, posebno se cijene na osviještenom i zahtjevnom europskom tržištu, na kojem je svijest o načinu potrošnje i primjene proizvoda u posljednjih nekoliko godina značajno porasla.

Više o tome pročitajte na službenoj web stranici HGK.

Istraživanje travnjaka u NP Plitvička jezera i širem području Like

Istraživanje travnjaka u NP Plitvička jezera i širem području Like

U razdoblju od 2021. do 2023. godine provodili smo projekt „Istraživanje biljne raznolikosti travnjaka na području Nacionalnog parka Plitvička jezera i šireg područja Like“. Istraživanje je obuhvatilo ukupno 200 ploha na kojima je provedeno šestomjesečno praćenje....